Марківська районна рада

Старобільська місцева прокуратура інформує

Переглядів: 371

За процесуального керівництва Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури Луганської області, слідчим відділенням Марківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області області завершено досудове розслідування за фактом незаконної порубки дерев на території природно-заповідного фонду. 

Встановлено, що наприкінці серпня цього року, місцевий мешканець, перебуваючи на території природно-заповідного фонду, в урочищі «Старокожий»,  який розташований на території Гераськівської сільської ради та входить до Загальнозоологічного заказника місцевого значення «Гераськівський», з метою особистого збагачення та без будь-яких дозвільних документів, вчинив самовільну порубку дерева породи «Клен сироростучий».

В подальшому отриману деревину зловмисник привласнив та використав на власний розсуд.

Наразі, обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні за              ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України (незаконна порубка дерев, вчинена на території природно-заповідного фонду) направлено для розгляду до суду.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 246 Кримінального кодексу України передбачає альтернативні покарання у виді штрафу від тисячі п’ятисот до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від трьох до п’яти років, або позбавлення волі на той самий строк.


 

В.о. начальника Марківського відділу                                    Б.Постолянюк



« повернутися до списку новин