Марківська районна рада

"ЛУГАНЩИНА - СВІТАНОК УКРАЇНИ 2019"

Переглядів: 514

На Марківщині пройшов обласний огляд-конкурс майстрів мистецтв та аматорів народної творчості Луганської області «Луганщина – світанок України» під гаслом «З вірою в майбутнє».
Оцінювало творчі колективи обласне журі під головуванням директора Луганського обласного центру народної творчості Ірини Дячук. Також у склад журі увійшли фахівці Луганського обласного центру народної творчості, спеціалісти управління культури, національностей та релігій Луганської облдержадміністрації, керівники та фахівці обласних закладів сфери культури.
Перед початком конкурсу всі гості, яких зібралося чимало, мали змогу переглянути на площі флеш – моб та ознайомитися із надзвичайними роботами майстрів декоративно-ужиткового мистецтва народних умільців Марківщини. На розсуд глядачам були представлені картини самодіяльних художників, вишиванки та рушники, вироби з лози, прикраси з бісеру та ляльки-мотанки, від щирого серця створені руками народних майстрів. Виставка їх поробок проходила у фойє Будинку культури.
Учасників заходу привітали голова Марківської районної ради Андрій Лигута та голова районної державної адміністрації Ігор Дзюба. Вони нагородили грамотами райдержадміністрації та районної ради майстрів народно-прикладного мистецтва.
На суд компетентного журі і глядачів було представлено найкращі 22 номери художньої самодіяльності району. Репертуар був різноманітний від української пісні до сучасного танцю. Кожен із них заслуговував на увагу і оплески глядачів. Повний зал глядачів був приємно вражений професійними виступами виконавців та із задоволенням підтримував їх аплодисментами.
Наприкінці конкурсу голова журі висловила щирі слова подяки працівникам культури та аматорам народної творчості і вручила всім учасникам фестивалю грамоти за участь.
Протягом всього конкурсу в залі панувала дружня, тепла атмосфера. Звітний концерт подарував і учасникам і глядачам нові враження та відкрив нові таланти.
Кращі номери фестивалю будуть відібрані для участі у звітному обласному концерті.
Гала-концерт за участю кращих аматорських колективів районів області відбудеться 01 червня 2019 року на обласному фестивалі «Луганщина – це Україна!» в рамках відзначення 81-ї річниці Луганської області в місті Сєвєродонецьк.

 



« повернутися до списку новин