Марківська районна рада

Святковий захід, присвячений 74 - й річниці визволення Марківщини від німецько-фашистських загарбників

Переглядів: 664

13січня 2017 року, відбулися святкові заходи, присвячені 74 - й річниці визволення Марківщини від німецько-фашистських загарбників.

Розпочалися заходи вшануванням пам’яті загиблих воїнів урочистим покладанням вінка до пам’ятного знака воїнам загиблим в 1942 -1943 рр. при звільненні смт. Марківка  головою районної ради А.К. Лигутою та головою селищної ради І.А. Дзюбою.

Об 11 годині в залі засідань райдержадміністрації розпочалися урочистості, де з привітаннями та словами вдячності до присутніх звернулися перші керівники району, а також голова районної ради ветеранів – І.Ф. Левченко, т.в.о. військового комісара Марківського РВК – Ю.О.Шемякін.

Голова райради А.К. Лигута в своєму виступі згадав про героїв – земляків того часу, про те, що неймовірно важким був шлях до мирних днів коли відгриміли останні залпи війни над нашою Марківщиною. В цей знаменний для усіх жителів  день ми вшановуємо світлу пам’ять  про полеглих, низько вклоняємося усім, для кого війна була і Великою і Вітчизняною не лише за назвою, а й за самою її глибокою сутністю. І якими б жахливими не були ті роки, ми повинні зберегти історію і передати правдиві факти наступному поколінню. Тож бажаю кожній родині здоров'я, добробуту, тепла й затишку, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлим і щасливим.

З нагоди 74 – ї річниці визволення Марківщини від фашистських загарбників у Великій Вітчизняній війні 1941 – 1945 років, учасників бойових дій, інвалідів та дітей - війни нагороджено відзнакою Президента України - ювілейними медалями «70 років Перемоги над нацизмом": А.А. Клигу, Л.К. Погорелову, М.П. Поповича, Д.Л. Скиртача.

Напередодні такими ж відзнаками були нагороджені вдома учасники бойових дій: В.Ф. Артеменко, П.Г. Верченко, І.Н. Воробйов,П.А. Гаврюшенко, І.Ю. Газій, І.П. Гладченко, В.М. Кіяницький, А.Ф. Колеснік, Г.Ф. Лазарь, Г.І. Лигута, Н.М. Мошонська, Г.З. Онопрієнко, І.І. Очкур, О.Ф. Пенчук, І.Г. Реутов, М.А. Сергієнко, К.Д. Стародубцева, М.І. Шевченко, М.Ф. Флоньов.

Присутні в залі вшанували пам'ять загиблих воїнів хвилиною мовчання, а працівники культури в свою чергу подарували всім святкову концертну програму, присвячену визволенню Марківського району від німецько-фашистських загарбників.



« повернутися до списку новин