Марківська районна рада

Тематичний захід «Афганістан болить в моїй душі»

Переглядів: 567

«Афганістан болить в моїй душі»  до дня виводу військ з Афганістану

Сьогодні, 12 лютого голова Марківської районної ради Андрій Лигута був запрошений на відкритий урок «Афганістан болить в моїй душі», який відбувся в Марківській ЗОШ I – II ст. №1.

Тематичний захід присвячений 30  річниці виводу військ з Афганістану. На цій зустрічі були присутні ветерани афганської війни, полковник у відставці Віктор Андрієнко – заступник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану та Ігор Третяк – член спілки, випускник даної шоли.

Марківську ЗОШ №1 також закінчив наш земляк воїн – афганець Віктор   Рипало, який нажаль не повернувся з тієї Афганської війни. В навчальному закладі встановлена пам'ятна дошка воїну-афганцю, як знак пошани та поваги «Герої не вмирають», також в його честь в селищі Марківка названо вулицю.

Воїни - інтернаціоналісти своїми розповідями про страшні реалії війни перенесли присутніх в атмосферу вірності військовому обов’язку та доблесті воїнів, що дали присягу Батьківщині. Поетичні рядки, що прозвучали на зустрічі, не залишили байдужим жодного учня, ще раз нагадавши, якою жорстокою була війна. Не стримували сліз учасники заходу, коли продивляючись відео фрагменти , бачили страхіття афганської війни.

Після виступів відбулося живе спілкування, коли школярі мали змогу отримати відповіді на свої запитання.

Хвилиною мовчання вшановано пам'ять полеглих  воїнів – афганців, які на превеликий жаль не повернулися живими до своїх домівок.

Та скільки б не минуло років, доки ми живі, нам не забути палючий вітер Афганістану, те пекло, про яке довго ніхто нічого не знав. А там йшла справжня війна і гинули наші  кращі хлопці. Вони, як і всі в юності, любили життя, мріяли про щастя, писали вірші і вечорами, під час перепочинку, під гітару співали пісень… Ми повинні пам’ятати тих, хто її пережив, тих, хто не дожив, не доспівав...



« повернутися до списку новин