Марківська районна рада

Мітинг - реквієм з нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан

Переглядів: 613

 

Очі туманить ядуча сльоза, 
Руки скувала утома,
Палить їй душу афганська гроза —
Син не вернувся додому.
В неї він був ясночолий, як світ,
Сонячно так усміхався,
Ще й двадцяти не було йому літ,
Юним навік і зостався.
Ясеночки! Синочки! Сини!
Колосочки вкраїнського поля,
Скільки ж вас не вернулись з війни ?
Скільки гибіє ще у неволі?
...Роки летітимуть, мов журавлі,
Та не полегшає втрата,
Доки ходитиме по землі Мати солдата.

 

З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 30-ї річниці виведення військ з Республіки Афганістан, сьогодні, 15 лютого на Марківщині біля пам’ятного знаку загиблим воїнам - афганцям відбувся мітинг - реквієм. 
В заходах взяли участь і виступили голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова районної державної адміністрації Ігор Дзюба, голова Марківської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Іван Левченко, благочинний Марківського району Протоієрей батюшка Григорій, воїни – афганці, громадськість. 
Учасники мітингу відзначали, що хоча з кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни, але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.
Присутніми ушановано громадян нашого району, які приймали участь у військових конфліктах на територіях інших держав та пам’ять тих, хто поліг на чужій землі хвилиною мовчання.
Керівники району, воїни – інтернаціоналісти та присутні поклали вінки та квіти до пам’ятного знаку загиблим воїнам – афганцям.
Продовжився захід тематичним концертом в актовій залі райдержадміністрації. 
Ювілейними медалями з нагоди 30 роковин виведення військ з Республіки Афганістан, на які депутатським корпусом районної ради виділено кошти, нагороджено воїнів – інтернаціоналістів. Вдови афганців також отримали відповідні відзнаки.



« повернутися до списку новин