Марківська районна рада

76-а річниця визволення району від німецько - фашистських загарбників

Переглядів: 974

Все далі відходять грізні і важкі роки Другої світової війни, але не згасає пам’ять про тих, хто не шкодував своєї крові, свого життя… Минуло 76 років відколи замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов на Марківську землю довгоочікуваний та вистражданий мир.

Сьогодні, 14 січня, в селищі Марківка відбулись урочисті заходи з нагоди 76-ї річниці визволення району від німецько-фашистських загарбників.

Сьогоднішнє зібрання щемливе серцю кожному, хто не лише брав участь у захисті рідної землі під час Другої світової війни, а й для тих, хто береже пам'ять про подвиг своїх співвітчизників.

Урочистості розпочалися в актовій залі РДА тематичною концертною програмою, підготовленою аматорами сцени району, яка була пронизана спогадами минулих років.

Особливі слова вдячності були звернені до ветеранів, яким нинішнє й майбутні покоління зобов’язані життям, а наша Вітчизна – своїм існуванням.

У своєму виступі заступник голови Марківської районної ради Галина Худик та голова районної державної адміністрації Ігор Дзюба зазначили, що скільки б часу не минуло, безсмертним завжди буде подвиг переможців, які відстояли незалежність свого краю, принесли свободу її народу. Ні біль кривавих втрат, ні радість великих перемог не забулися за цей час, адже пам’ять про подвиги наших батьків, дідів, братів і сестер та вдячність за життя на вільній землі не мають історичного терміну давності – вони вічні. Побажали всім міцного здоров’я, добробуту та мирного неба над головою.

Пам’ять воїнів загиблих під час бойових операцій по визволенню Марківщини від нацистських окупантів, учасники зібрання  вшанували хвилиною мовчання.

Завершився урочистий захід покладанням квітів до меморіальних плит з іменами полеглих воїнів першими керівниками району в знак шани та пам’яті за загиблими. 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин