Марківська районна рада

УРОЧИСТОСТІ ДО ДНЯ ПОЖЕЖНОЇ ОХОРОНИ

Переглядів: 384

17 вересня в Україні відзначається День пожежної охорони. Встановлення професійного свята свідчить про суспільне визнання вкрай важливої професії для всіх, хто присвятив життя нелегкій, але почесній справі – захисту від вогню та стихії національного багатства держави, її добробуту, життя та здоров'я людей.
Рятувальник - це не просто професія, це - стан душі, адже своєю повсякденною самовідданою працею, пов’язаною з ризиком, він завжди готовий прийти на допомогу та виконати найважливіше своє завдання – врятувати та захистити людське життя. Приклади відваги та рішучості при виконанні службового обов'язку говорять про те, що серед наших рятувальників – тільки сильні духом і загартовані випробуваннями бійці, професіонали, які завжди прийдуть на допомогу.
Щоб віддати належну шану нелегкій праці вогнеборців, які самовіддано захищали і нині захищають мешканців Марківщини, їх оселі та майно від руйнівного впливу стихії вогню, 16 квітня відбулися урочистості з нагоди професійного свята – Дня пожежної охорони.
Особовий склад 23 – ї державної пожежно-рятувальної частини Головного управління ДСНС України у Луганській області на чолі із його начальником Олександром Стародубцевим привітали з професійним святом голова Марківської районної ради Андрій Лигута та перший заступник голови райдержадміністрації Олена Цовма. Побажали рятівникам міцного здоров'я, бадьорості духу та довгих літ щасливого життя у родинному колі. Висловили подяку ветеранам та пенсіонерам служби за їх професійне наставництво, багаторічний досвід, за вагомий особистий вклад у справу зміцнення пожежної охорони,за те, що присвятили все своє життя боротьбі з пожежами та рятувальній справі.
Також своїх співробітників з професійним святом привітав начальник Марківського міськрайонного відділу ГУ ДСНС України у Луганській області, полковник Олександр Стародубцев, який побажав всім спокою і витримки, життєвої енергії й стійкості духу та пообіцяв ветеранам, що молоде покоління буде гідно продовжувати виконувати «пожежну справу» у служінні державі та народу України. До слів привітань приєднався колишній начальник головного управління пожежної охорони в Луганській області, полковник у відставці Олексій Колібабчук.
Хвилиною мовчання вшановано пам'ять колишніх пожежних, які відійшли у вічність.
Під час урочистостей за багаторічну сумлінну працю, сумлінне виконання службових обов’язків, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у справу захисту населення і територій від пожеж та надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру та з нагоди професійного свята – Дня пожежної охорони спільними грамотами районної ради та райдержадміністрації нагороджено кращих ветеранів і пенсіонерів рятувальної служби.
По завершенню урочистої частини для усіх присутніх свої творчі дарунки презентували учасники художньої самодіяльності району.



« повернутися до списку новин