Марківська районна рада

Проведено захід  в Марківському  музеї на тему: «Історія рідного краю»

Переглядів: 1031

12.10.2016 року Марківським РВ КВІ до Дня захисника України, яке відзначається  14 жовтня, було проведено захід  в Марківському  музеї на тему: «Історія рідного краю» з метою ознайомлення засуджених з історією виникнення та розвитку нашого селища.

Існує декілька версій виникнення Марківки. Одна легенда розповідає, що Марківку заснував запорізький козак Марко. Інша - що цими краями проїздили чумаки за сіллю і одному на ім’я Марко сподобалася ця земля, і він вирішив залишитися. Наступна версія виникнення назви така: серед перших мешканців Марківки були вихідці із Полтавської  губернії, а саме з села Марківка, яке існує на Полтавщині і нині, і в пам’ять про своє колишнє село і назвали поселення.

 Перші відомості про Марківку припадають на 1660 рік. Безіменне  поселення засноване у верхів’ї річки Деркул біженцями з Чернігівської, Полтавської та Воронежської губерній.  Наш район - незвичайний. Основну частину населення краю с 17 століття складали ремісники та селяни, що тікали від кріпацтва. Працювали марківчани на землі з розумом, про це свідчать декілька фактів: наша марківська цибуля в 1907 та 1931 роках відзначалась «золотом» на Всесвітній виставці у Парижі , а хліб вивозився в порти Азовського моря, російській губернії.

За любов до себе марківська земля платить нам, її дітям, своєю унікальністю. В земних надрах - цілюща диво-вода, котра має досить незвичайні лікувальні властивості та доволі високої характеристики глина, цегла з якої при застосуванні сучасних технологій може стати будматеріалом майбутнього. 



« повернутися до списку новин