Марківська районна рада

Урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи

Переглядів: 746

21 листопада поточного року  в актовій  залі райдержадміністрації відбувся урочистий мітинг з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи.

Сьогоднішній захід пов’язаний з буремними подіями, що стали переломним моментом в новітній історії України і поклали початок революції за людську та національну гідність і хвилюючою нотою звучать в наших серцях.

І сьогодні ми з гордістю говоримо про те, що ми – українці є сильною, суверенною і незалежною нацією, яка продемонструвала світові свою волю до свободи і незалежності, обираючи для себе за найвищу цінність – честь, гідність, свободу свого народу, проявивши свою готовність до активності, єдності і заради майбутнього – відданої самопожертви.

Урочистий мітинг розпочато Державним гімном України.

На заході були присутні перші очільники району, військовослужбовці прикордонної служби «Марківка», Марківського відділу поліції,  Марківського об’єднаного районного військомату, учасники антитерористичної операції, учні Марківської гімназії та студенти Марківського професійного аграрного ліцею, громадськість.

З привітальними словами до присутніх звернулися керівники району: голова Марківської районної ради Андрій Лигута та перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Трубіцин.

- Ми відродилися як нація вільних і відповідальних громадян, здатних відстояти свою свободу, державність і людську гідність. Боротьба за волю і справедливість сколихнула в українського народу високі почуття патріотизму, самопожертви та любові до України. Україна продемонструвала, що українці – це одна велика сім’я, яка готова до кінця боротися за свої ідеї, – зазначив голова райради.

Грамотами районної ради та райдержадміністрації з нагоди Дня Гідності та Свободи нагородили:

Євгена Глазкова – молодшого інспектора прикордонної служби «Марківка», Сергія Головача – молодшого інспектора прикордонної служби 2 - ї категорії – водія прикордонної служби «Марківка» - за відданість військовій присязі, мужність, високий професіоналізм та сумлінне ставлення до виконання службових обов’язків під час охорони державного кордону;

Вадима Мельника – начальника караулу 23 державної пожежно – рятувальної частини (смт. Марківка) Головного управління ДСНС України у Луганській області, старшого лейтенанта служби цивільного захисту, Ірину Торбу – диспетчера 23 державної пожежно - рятувальної частини (смт. Марківка) Головного управління ДСНС України у Луганській області, молодшого сержанта служби цивільного захисту – за сумлінне і високо профільне виконання службових обов’язків, захист життя і здоров’я людей;

Олександра Булименка, Віталія Зубенка, Станіслава Кризького, Ігоря Шатиліна, Євгена Ярмонова – учасників антитерористичної операції за відданість військовій присязі, особисту мужність і героїзм, проявлені під час захисту державного суверенітету й територіальної цілісності України;

Олександра Ковгана – старшого оперуповноваженого сектору кримінальної поліції, офіцера Марківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, капітана поліції, Олексія Крупку – інспектора з контролю за обігом зброї у сфері дозвільної системи сектору превенції, офіцера Марківського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області, старшого лейтенанта поліції.

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували світлу пам’ять героїв, які захищали Незалежну Україну, адже наш народ по праву заслуговує на краще майбутнє, за яке заплатили українці дорогою ціною.

Свої вокальні номери патріотичного напрямку глядачам дарували аматори сцени Марківщини.

Після урочистої частини заходу керівництво району вшанувало пам'ять воїнів – прикордонників покладанням квітів до могил загиблих.

 



« повернутися до списку новин