Марківська районна рада

Мітинг – реквієм з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану

Переглядів: 566

 

Заплакало небо дощами… 

Біль і туга зійшлися  клином.

Свистіли кулі над Афганом,

Прощається мати із сином.

Котилися сльози рікою,

Ще б жити – та віку немає,

Лишилась невістка вдовою

Й онучка за батька питає.

Прощається мати із сином…

Прощаються гори й долини,

І більшого горя немає –

Як жити самій без дитини?

Лиш чорна хустина. Німа домовина…

«Прости», - ледь шепоче вустами.

Та чорна хустина – то туга за сином,

Заплакало небо дощами…

15 лютого 2018 року біля пам’ятного знаку загиблим воїнам - інтернаціоналістам за участю широкої громадськості району, учнів гімназії та студентів аграрного ліцею відбувся мітинг – реквієм з нагоди дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 29-ї річниці виводу радянських військ з Афганістану.

В заходах взяли участь: голова Марківської районної ради А.К. Лигута, перший заступник голови, в.о. голови райдержадміністрації С.М. Трубіцин, селищний голова І.А. Дзюба,  голова районної організації Української спілки ветеранів Афганістану І.Ф. Левченко, заступник комісара ОРВК В.М. Брюховецький, благочинний Марківського району Протоієрей батюшка Григорій.

«З кожним роком все далі історія відділяє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.» - зазначив у своєму виступі голова райради А.К. Лигута. 

Воїнам – інтернаціоналістам та вдовам афганців вручено грамоти і подяки від Української спілки воїнів Афганістану, районної організації УСВА, районної ради та райдержадміністрації, селищної ради, об’єднаного районного військового комісаріату. 

Присутні вшанували пам'ять усіх, хто приймав участь у військових конфліктах на територіях інших держав, хто поліг на чужій землі хвилиною мовчання.

Керівники району, воїни – афганці та присутні поклали вінки та квіти до  пам’ятного знаку загиблим воїнам – інтернаціоналістам .

Також, цього дня, відбулася літургія по загиблих бойових побратимах та молитва за мир.



« повернутися до списку новин