Марківська районна рада

Пенсійний фонд України надає послугу СМС - інформування

Переглядів: 406

Усім охочим пенсіонерам і застрахованим особам, які мають електронний цифровий підпис (ЕЦП), Пенсійний фонд України почав надавати послугу СМС-інформування. Активація послуги СМС-інформування відбувається на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України.

Відтепер громадянам, які бажають тримати руку на пульсі свого пенсійного чи страхового життя, за допомогою СМС-повідомлень надають таку інформацію:

  • пенсіонерам – про результати розгляду звернення за призначенням чи перерахунком, поновленням або припиненням виплати пенсії, про утримання з пенсійної виплати, про необхідність звернення до Пенсійного фонду України для підтвердження даних про особу – пенсіонера;
  • застрахованим особам – щомісяця про сплату/несплату роботодавцем єдиного соціального внеску та про зарахування/незарахування цього періоду до страхового стажу.

Для налаштування сервісу СМС-інформування потрібно виконати такі кроки:

  • За допомогою ЕЦП увійдіть в особистий кабінет на веб-порталі.
  • У верхньому меню виберіть розділ «НАЛАШТУВАННЯ», а в ньому – вкладку «ДИСТАНЦІЙНЕ ІНФОРМУВАННЯ».
  • Поставте позначку напроти тексту «НАДАЮ ЗГОДУ НА ОТРИМАННЯ СМС-ПОВІДОМЛЕНЬ ВІД ПФУ НА НОМЕР МОГО МОБІЛЬНОГО ТЕЛЕФОНУ».
  • У полі поруч зазначте номер телефону, на який надходитимуть СМС-повідомлення.
  • У полі нижче зазначте ЕЦП і пароль до нього. Натисніть кнопку «ЗБЕРЕГТИ».

Тепер сервіс СМС-інформування від Пенсійного фонду України налаштовано. За кілька хвилин на ваш телефон надійде СМС-повідомлення з підтвердженням реєстрації в системі СМС-інформування Пенсійного фонду. Застрахованим особам одночасно з першим повідомленням надійде СМС-повідомлення з інформацією про розмір їхнього страхового стажу починаючи з 2004 року.

 

Начальник Марківського об’єднаного

управління Пенсійного фонду України

Луганської області                                                                        Н.О.Душенко



« повернутися до списку новин