Марківська районна рада

Зустріч з працівниками ФСК "Нива"

Переглядів: 605

На передодні свята Дня фізичної культури та спорту згадуються високі досягнення на спортивному небосхилі. Самовідданість та боротьба атлетів надихає, а інколи навіть провокує на здійснення, здається, неможливих речей.

На різнорівневих змаганнях імена вихованців Марківщини звучать на переможних п'єдесталах.

Стадіон «Нива» вже на протязі багатьох років є чи не найголовнішим вихователем спортивного майбутнього району. Адже ще з самого початку існування спортивної споруди панує атмосфера спортивного натхнення, яка просто не може не приносити результати.

Стадіон свого часу віддавав і вкладав в розвиток наступних поколінь досить достатньо сил. І, напевно, вже зараз прийшов час нам, у свою чергу, дещо вкласти в «Ниву».

Нещодавно ФСК «Нива» було оновлено. Спільними зусиллями обласної та районної влади, а також працівників самого стадіону та всіх небайдужих ми маємо комплексне місце, що дає можливість розвиватися перспективам.

Про період проведення ремонтних робіт вже досить багато сказано та й показано. А напередодні свята хотілося б, напевно, розповісти про сьогодення марківського стадіону «Нива».

Отже, на даний час директором ФСКУ «Нива» є Олександр Іванович Онопрієнко. Звичайно, в обов'язки даної посади входить більше робота з документальною базою, але як людина близька до спорту, Олександр Іванович намагається бути в середині всього спортивного життя. Зараз, вже можна сказати, найскладніше вже позаду. Адже ремонтні роботи майже на завершальному етапі. Щоправда, залишилося ще роздягальні довести до ладу, але це питання, яке вирішиться найближчим часом.

Найголовнішу роль у оновленні стадіону, як згадує директор, зіграла, в першу чергу, злагоджена робота всіх небайдужих. Бо коли з'явилась необхідність в робочому персоналі – ніхто не відмовив у допомозі. Представники і районної ради, і районної державної адміністрації, і селищної ради, можна сказати, без перебільшення надали свою допомогу. І така співпраця, мушу сказати, продовжується до цього дня.

Олександр Сафарбекович Абаєв зараз займає посаду тренера з греко-римської боротьби на стадіоні «Нива».

«Особисто я хочу сказати слова вдячності голові Марківської районної ради – Андрію Костянтиновичу Лигуті. Адже, якщо чесно, я спочатку не міг повірити, що зможу займатися з дітьми в повноцінному залі, де будуть всі умови. В жодному питанні мені не було відмовлено, до мене прислухались і як до тренера, і як до людини. Мені обіцяли, що для занять з греко-римської боротьби за кошти районного бюджету буде створено повноцінний зал. І все, що обіцяно – виконано. Вже проведено набір для занять, весь спортивний інвентар в повному складі. Залишається тільки працювати на результат.

Тепер коли, в мене є все для виховання майбутніх чемпіонів – я просто щасливий як тренер. Адже раніше навіть подібних умов просто не було», - говорить Олександр Сафарбекович.

Також в повній готовності на стадіоні й тренажорний зал, який незабаром буде приймати вже перших відвідувачів. Планується, що посаду, відповідальну за дані заняття буде займати Олексій Мозговий, який зараз є спеціалістом з проведення змагань. В його обов'язки також входить забезпечення всіх належних умов для учасників, а також організаційні моменти. Олексій є гравцем збірної районної команди Марківського району «Нива». Яка, до речі, тренується на футбольному полі саме стадіону «Нива».

Що стосується фінансування – на рік заплановано на змагання 181 468 грн, в тому числі придбання – 35 549 грн, проїзд, харчування, суддійство, заявочний внесок – 145 919 грн.

Чимало вихідців з Марківщини досі згадують змагання, що проходили на території стадіону. Спортсмени – найсильніші люди, саме вони вміють долати біль, поразки та образи. Скільки перемог бачив стадіон «Нива», скільки розчарувань та травмувань… Важко полічити. Та він є тим самим символом незламності та боротьби. Він для всіх став рідним. У кожної людини є своє особливе місце. Та, мабуть, для багатьох особливим місцем є стадіон «Нива». Бо в нього ще під час будівництва було закладено найголовніше – частина душі.

 І напевно є безцінним те, що плекати душу «Ниви» є кому.

Вікторія Кліщова – головний редактор радіомовлення.

 



« повернутися до списку новин