Марківська районна рада

Урочистості, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-й річниці виведення військ з Афганістану

Переглядів: 277

Афганська війна була найжорстокішою і найкривавішою. Близько 160 тисяч воїнів радянської України виконували свій інтернаціональний обов’язок, проявляючи вірність присязі, відвагу і мужність.
День 15 лютого – це не тільки данина пам’яті загиблим, але і вираз глибокої вдячності всім, хто повернувся додому, хто чесно і мужньо виконував свій військовий і громадянський обов’язок.
Саме пам'ять про страшні події афганської війни збирає щороку в лютому воїнів-інтернаціоналістів нашого району в селищі Марківка.
Сьогодні, відбулися урочистості, присвячені Дню вшанування учасників бойових дій на території інших держав та 31-й річниці виведення військ з Афганістану.
Із побажаннями добра і здоров’я, мирного неба звернулися до присутніх голова Марківської районної ради Андрій Лигута, голова райдержадміністрації Костянтин Тимунь та голова селищної ради Ігор Дзюба.
Також до своїх побратимів зі словами вітання звернувся голова Марківської районної організації «Українська спілка ветеранів Афганістану (воїнів інтернаціоналістів) Іван Левченко.
Учасники бойових дій на території інших держав були нагороджені обласними та районними відзнаками за мужність, героїзм, самовідданість та вірність військовому обов’язку.
Хвилиною мовчання вшановано загиблих воїнів-інтернаціоналістів. Після урочистих заходів перші керівники району, воїни-афганці, представники громадськості району поклали квіти до пам’ятного знака тим, хто загинув в Афганістані.



« повернутися до списку новин