Марківська районна рада

Марківський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді напередодні Дня працівника соціальної сфери України

Переглядів: 735

 

Робота Марківського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді націлена на те, щоб затишно було в українських родинах, щоб злагода була у кожній сім'ї.

Одним із пріоритетних напрямів діяльності центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є соціальна робота з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. Вона забезпечується, перш за все, через раннє виявлення, облік та соціальний супровід таких сімей.

Соціальний супровід сімей у складних життєвих обставинах, прийомних сімей, дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, матерів, які мають намір відмовитися від новонародженої дитини та інших клієнтів передбачає постійну систематичну роботу соціального працівника.

Під керівництвом директора Марківського РЦСССДМ Кучерової Світлани Василівни, працюють провідний фахівець із соціальної роботи Колосова Людмила Василівна,  фахівець із соціальної роботи Ахтирська Тетяна Миколаївна, психолог Чепель Аліна Володимирівна та бухгалтер Камельчук Тетяна Іванівна. До складу працівників Центру також належать фахівець із соціальної роботи на території Кризької сільської ради - Бондар Зоя Олександрівна та на території Ліснополянської сільської ради - Житник Тетяна Станіславівна.

Марківським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді постійно здійснюється соціальна робота з сім’ями, які опинилися у складних життєвих обставинах. За результатами роботи в 2017 році у Центрі на обліку перебуває 34 особи та 264 сім’ї, які знаходяться в складних життєвих обставинах, в них виховується 413 дітей. За карткою отримувачів послуг спеціалістами центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді соціальними послугами охоплено 176 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах, та перебувають на обліку.

Соціальним супроводом центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді на даний час охоплено 30 сімей (70 дітей), що перебувають на обліку сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах.

Триває робота з розвитку сімейних форм влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. За час існування Центру в районі створено і функціонує 8 прийомних сімей, в які влаштовано 19 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування. В рамках діяльності спеціалізованого формування «Служба соціальної підтримки сім’ї», організовано та проведено урочисті заходи,  приурочені до Дня Сім’ї.

Більшість проблем, з якими має справу соціальна робота це – бідність, сирітство, інвалідність, насильство, розповсюдження соціально-небезпечних хвороб, наслідки потрясінь у суспільстві чи у власному житті та інше. Як правило,  ці явища зберігаються у різні історичні часи і залишаються актуальними в будь-якому суспільстві. І на жаль скільки б не докладалось зусиль вони все рівно мають тенденцію до відтворення.

За останні роки відбулося багато змін, але одне залишилося незмінним - соціальні працівники центрів соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді, їхні добровільні помічники та партнери за першою потребою подають руку кожному - щоб затишно було в українських родинах, щоб злагода була у кожній сім'ї, щоб щасливим було дитинство в Україні, щоб будь-яку проблему можна було здолати, а краще - попередити.



« повернутися до списку новин