Марківська районна рада

Відповідальність за свої вчинки

Переглядів: 677

 

Відповідальність за свої вчинки

Кожна людина має невід’ємне право на життя , на повагу до його  гідності , на свободу та особисту недоторканість.

Ніхто не може бути свавільно позбавлений життя. Кожен має право захищати своє життя і здоров’я, життя  і здоров’я інших людей  від  протиправних посягань.

Ніхто не може бути підданий катуванню жорстокому , нелюдському або такому , що принижує його гідність , поводженню чи покаранню.

Часто в сім’ях трапляються сварки, де які закінчуються відразу , а інші переходять на образи , нецензурні лайки , а іноді в  бійку.За всі протиправні дії потрібно відповідати.

Згідно зі ст. 173 КУпАП  дрібне хуліганство  тягне за собою накладання штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин , або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням  двадцяти процентів заробітку , або адміністративний арешт на строк до 15 діб.

Виконання стягнення у вигляді громадських робіт покладається на уповноважений орган з питань пробації. Громадські роботи полягають у виконанні особою , яка вчинила адміністративне порушення , у вільний від роботи  чи навчання час безоплатних суспільно корисних робіт , вид яких визначають органи місцевого самоврядування.

Маркіський районний відділ з питань пробації  здійснює нагляд за  особами , які відбувають громадські роботи. Не менше одного разу  протягом строку відбування громадських робіт уповноважений орган з питань пробації проводить контрольну перевірку  за місцем відбування порушником стягнення .

19.09.2017 року  інспектором Марківського РВ з питань пробації разом з  заступником начальника Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури  був перевірений  адмінпорушник , який відпрацьовував  на території Бондарівської сільської ради. В ході перевірки було встановлено, що адмінпорушник перебував на робочому місці, роботу виконував сумлінно, прогулів не допускав.

Протягом 9 місяців 2017 року  в Марківському районному відділі з питань пробації  Північно-Східного міжрегіонального  управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції пройшло по обліку 16 адмінпорушників, з яких 3 правопорушника ухилялися від відпрацювання  громадських  робіт  та яким Марківським районним судом  були замінені громадські роботи на адміністративний арешт та штраф.

 



« повернутися до списку новин