Марківська районна рада

Спроба незаконного перетинання державного кордону України

Переглядів: 396

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина України за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України (пропозиція та надання неправомірної вигоди службовій особі).

Досудовим розслідуванням встановлено, що в травні 2018 року мешканець Марківського району був затриманий прикордонним нарядом відділу прикордонної служби «Марківка» при спробі незаконного перетинання державного кордону України (ч. 1 ст. 204-1 КУпАП).

Під час складання протоколу про адміністративне правопорушення вказаний громадянин запропонував та надав неправомірну вигоду службовим особам прикордонної служби у сумі 2000 грн. за непритягнення до адміністративної відповідальності.

Наразі обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні направлено до суду.

Довідково: санкція ч. 1 ст. 369 КК України передбачає покарання у виді штрафу від 500 до 750 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від 2 до 4 років, або позбавлення волі на той самий строк.

 

Начальник Марківського відділу                                     О. Романенко



« повернутися до списку новин