Марківська районна рада

Мітинг – реквієм, присвячений 28 - й річниці виведення військ з Республіки Афганістан

Переглядів: 584

 Афганістан… У нашій свідомості це слово стало синонімом  справжнього  людського лиха, справжнього пекла. Афганська війна  безжально  перекреслила тисячі молодих життів, понівечила долі.  Уже 28 років в ці  пам'ятні лютневі дні по всій Україні зустрічаються  рідні, друзі, щоб  вшанувати пам'ять кожного зі своїх земляків,  воїнів, які не повернулися  додому.

 Сьогодні, 15 лютого 2017 року з нагоди Дня вшанування учасників  бойових  дій та з нагоди 28-ї річниці виведення військ з Республіки  Афганістан біля  пам'ятника воїнам – інтернаціоналістам в смт.  Марківка  відбувся мітинг –  реквієм та урочисте покладання квітів.  Аби вклонитися  мужності загиблих воїнів-інтернаціоналістів, до  пам’ятного знаку прийшли небайдужі марківчани. Серед них представники районної влади: голова районної ради ветеранів ім. А.І.Єременка І.Ф. Левченко, голова Марківської районної ради А.К. Лигута, перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації С.М. Трубіцин, голова селищної ради І.А. Дзюба та в.о.військового комісара Ю.О. Шемякін, а також учасники бойових дій, їхні родичі та близькі, рідні загиблих у тій страшній війні, військовослужбовці, громадськість.

Своє слово до усіх присутніх звернув голова районної ради А.К. Лигута: − Сьогодні вся українська громада вшановує учасників бойових дій на території інших держав. Сьогодні ми тут, всі разом, схиляємо голови перед світлою пам'яттю полеглих. Вшановуємо тих, хто ризикував своїм життям, виборюючи спокій та стабільність для дружніх країн, чим заслужив вдячність їхніх народів та глибоку повагу співвітчизників. Шановні воїни-інтернаціоналісти! Афганська війна невгамовним болем залишилась у ваших серцях та серцях ваших співвітчизників. Сьогодні я звертаюся до вас зі словами вдячності за вашу мужність. Своїм прикладом ви навчаєте нас цінувати життя, свободу і мир! Вдячність за ваш героїчний подвиг назавжди залишиться в серцях нащадків! Шановні ветерани, дорогі учасники бойових дій, бажаю вам мирного неба над головою, міцного здоров’я, сталевої волі і доброї долі!

 Традиційно керівники району нагородили відзнаками за активну  громадянську позицію, патріотичне виховання молоді, значний особистий  внесок у розвиток ветеранського руху та з нагоди Дня вшанування учасників  бойових дій на території інших держав і 28-ї річниці виведення радянських  військ з Республіки Афганістан воїнів-афганців Марківського району:

 - медаллю за звитягу – Віктора Третяка;

 - медаллю за заслугу – Олексія Одінцова; 

 - листом подяки Луганської обласної військово-цивільної адміністрації- Юрія  Сича та Юрія Радченка;

 - почесною грамотою райдержадміністрації та районної ради – Ігоря Третяка, Олександра Керича, Володимира Бондаря, Федора Алексашина;

- грамотою Марківського об’єднаного військомату – Павла Зубка;

- подякою Української спілки воїнів Афганістану – Олександра Нікітенка;

- почесною грамотою Української спілки воїнів Афганістану – Володимира Бондаря.

 

 

 



« повернутися до списку новин