Марківська районна рада

Справа життя О.П. Брюховецького

Переглядів: 575

 

Одна з найважливіших галузей економіки України є сільське господарство. Саме від працівників сільського господарства залежить яким буде наш завтрашній день, що потрапить до нашого столу і чи пишним буде коровай.
Жителям великих міст не зовсім буде зрозумілим ритм життя сільського мешканця. Для багатьох з них, сільське господарство обмежується походом до магазину чи ринку аби запастися продуктами харчування. Є навіть легка впевненість, що багатьом з місцян важко зрозуміти, що собою представляє сільське господарство. Та в нашій місцевості багато хто присвячує йому все життя. 
Олександр Петрович Брюховецький має за плечима вже досвід вчителя біології, директора школи. Особисто брав участь у ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Та все ж за тими плечима накопичено достатньо досвіду й у розвитку місцевого сільського господарства. Та розпочнемо з самого початку…
Народився ж Олександр Петрович 4 липня 1952 року в селі Касківка Марківського району. По закінченню Луганського педагогічного інституту, у 1977 році починає працювати вчителем біології в Височинівці. В 1982 році стає директором школи. За час роботи навчальний заклад визнавли одним із кращих. Та потім життєва стежина Олександра Петровича стала великим та не простим шляхом сільського господарства.
Важкі часи у галузі припадають на 1994-1995 роки. Кожен день доводилося боротися задля розвитку і утримання всього надбаного. І вистояти вдалося.
Вже протягом не одного року СТОВ «Фрунзе» асоціюється, звичайно, з його керівником. 
В наш час, так вже склалося, що не кожне село спроможне забезпечити своїх мешканців робочими місцями. Та, дякуючи збереженому тваринництву на Марківщині місцевим жителям все ж є де отримувати заробітну плату. 
Що таке сільське господарство? На це питання досвідчений Олександр Петрович Брюховецький відповідає так: «Раніше мені здавалося, що сільське господарство існує заради людського існування. Потім настали часи, коли довилося робити все, щоб ця галузь не зникла. А пізніше я дійшов висновку, що співзалежність сільського господарства і людини прямо пропорційна. Це ж, звичайно, зрозуміють більше ті, хто виріс в селі. Та головне я зрозумів, що для того, щоб щось отримати – потрібно щось віддати. Іноді навіть більше віддати. Та якщо це не твоя галузь – нічого не вийде. Жити цим потрібно. Ось і все.» 
Сказати, що Олександр Петрович займається справою, яка призначена саме для нього – нічого не сказати. Адже, не зважаючи на всі складнощі, зберігаються робочі місця, дякуючи підприємству та й найближчі села, насправді лише за рахунок цього, ще зберігають своє життя. 
«Напередодні Дня працівників сільського господарства мені хотілося б побажати всім трударям-колегам в першу чергу- здоров'я, а другим побажаю, щоб врешті решт було прийнято Закони, які спрятимуть розвитку сільського господарства. Високі врожаї в нас є і будуть та хотілося б ще й розуміння…» - такими словами завершив бесіду Олександр Петрович Брюховецький.
Всім працівникам сільського господарства бажаємо невичерпної життєвої наснаги, взаєморозуміння на професійній ниві та затишку в родинах. Низький уклін Вам за вашу працю!!!

Вікторія Кліщова



« повернутися до списку новин