Марківська районна рада

Три місяці роботи офіційної групи Марківського футболу

Переглядів: 561

Три місяці роботи офіційної групи Марківського футболу

Здається, футбол – це той вид спорту, який потрібно любити з дитинства. Плекати у собі ту неперевершену жагу до перемоги, відпрацьовувати майстерність з ранніх років, вболівати за якийсь клуб на протязі не одного року. Ставати вмілим футболістом, як правило, намагаються ще з дошкільного віку. Та й щоб бути справжнім шанувальником футболу потрібно пройти не один матч поруч з командою, яка є особистим фаворитом.

На Марківщині збірна  команда «Нива» свій авторитет підтверджує на футбольних змаганнях різних рівнів. Всі пам'ятають цьогорічний тріумф команди на Кубку чемпіонату області. Тоді марківчани зайняли почесне друге місце. Слід відмітити, що це є історичним моментом у футбольному розвитку нашого району. Адже, востаннє на змаганнях на Кубок області «Нива» була помічена у 1986 році в 1/16.

Цей, без перебільшення, грандіозний виступ спровокував серед населення ще більш і так невгамовний інтерес до футболу. Мабуть, кожен другий мешканець Марківського району обговорював досягнення «Ниви».

Так вже повелося, що запитаннями засипають завжди тих, хто має відношення до достовірної інформації щодо команди «Нива» та їхніх виступів. Тому найбільше «дісталося» очільнику фан-клубу марківського футболу – Сергію Хорошевському та головному редактору районного радіомовлення – Вікторії Кліщовій.

У зв'язку з незліченою кількістю постійних запитань та незгасаючого інтересу до футболу на Марківщині, було прийнято рішення про створення окремої групи в соціальних мережах, в якій будуть висвітлюватися події, пов'язані з командою «Нива». Хотілося створити службу, яка буде розповідати «з перших вуст».

Сама ідея створення подібного інформаційного суб'єкта належить редактору радіомовлення і підтримали ініціативу очільник фан-клубу та, звичайно ж, сама команда.

Чесно кажучи, спочатку було не дуже зрозуміло й самим, що з цього може вийти та чи вийде щось взагалі. Адже, подібного в нашому регіоні ніхто не створював. І якою буде реакція загалом суспільства було просто невідомо.

Та, отримавши згоду на створення членів Федерації футболу Марківського району, а також районної та селищної ради почалася, особисто для мене, не знайома, але, як виявилося, цікава робота.

Так 30 травня з'явилася «ОФІЦІЙНА ГРУПА МАРКІВСЬКОГО ФУТБОЛУ» в соціальних мережах «Вконтакті» та «Однокласники».

І на сьогоднішній день, повноцінно пропрацювавши три місяці, можна зробити деякі висновки. Можливо, хтось скаже, що про висновки ще не може іти й мови. Можливо, комусь здається, що три місяці це не великий строк. Але, повірте, для нашої групи це тривалий та важливий період.

Це період освоєння нового інформаційного суб'єкта суспільством, період закріплення футбольних взаємин між гравцями і вболівальниками. Довелося підтримувати футболістів, а команда, у свою чергу, часто збадьорювала та наставляла.

Дуже приємно, коли гравці «Ниви» відмічають не аби який вплив групи на загальний настрій команди. Особливо це відчутно під час програшів. Адже, не зважаючи на результат матчей, підтримка завжди прослідковується і в статтях, і в особистому відношенні. А вже традиційне гасло «Віримо в команду Марківщини» не раз піднімало командний дух, зокрема на виїзних змаганнях.

Протягом цих трьох місяців, зібрана на стадіоні Марківщина, демонструвала на стільки футбол поєднує та пробуджує відчуття патріотизму. Зокрема, футбольного патріотизму. Відчуття єдності та спорідненості просто насичає повітря, коли на поле виходить марківська «Нива».

І так день за днем, стаття за статтею, можна без перебільшення сказати, що вдалося просто зріднитися з усіма, хто причетний до футболу на Марківщині. Бо без футболу не має в житті тієї шаленості, невичерпної наснаги і, звісно ж, радості.

А особисто для мене не має більшої нагороди, ніж вдячність збоку нинішньої команди Марківщини і ветеранів футболу нашого району. За постійну підтримку в координації роботи «ОФІЦІЙНОЇ ГРУПИ МАРКІВСЬКОГО ФУТБОЛУ» хочеться окремо подякувати – Олександру Білику, Андрію Ткаченку та Сергію Хорошевському.

Також, під час роботи, з новою для мене інформаційною сферою, стало зрозуміло, що футбол дійсно поєднує всіх. Та якщо ти одного разу потрапив у його полон, то на вряд чи він тебе вже відпустить.

Так, спочатку не було зрозуміло як правильно починати. Але, вистоявши цей період устаткування, виникла думка, що не потрібно ні на кого нам рівнятися. В нас є свій футбол, своя група, своя підтримка. І ми зробимо все, щоб у подальшому рівнялися вже на нас.

Головне також, що ми завжди віримо в команду Марківщини, а команда завжди вірить в нас.

Є велика надія, що «ОФІЦІЙНА ГРУПА МАРКІВСЬКОГО ФУТБОЛУ» це тільки перший крок. Далі буде… 

Вікторія Кліщова – прес-секретар команди «Нива»

 

 

 

 



« повернутися до списку новин