Марківська районна рада

Урочистий мітинг з нагоди 74 - ї річниці перемоги над нацизмом в Другій світовій війні

Переглядів: 365

 

"В дні травневі, мріями багаті,
Коли щастя хлюпає з пісень,
Ми щороку зустрічаєм свято –
Перемоги радісної день!"

День Перемоги – особливе свято! Свято радості, миру, добра і водночас це свято пам’яті про трагічні сторінки нашої історії.
9 травня з нагоди 74 - ї річниці перемоги над нацизмом в Другій світовій війні біля Братської могили відбувся урочистий мітинг. На заході були присутні перші керівники району та колективи підприємств, організацій, установ району, школярі та жителі селища. Впродовж заходу військовослужбовці несли почесну варту біля Вічного вогню.
Святкова хода до меморіалу розпочалася о 8-30 ранку з центральної площі селища. Очолювали колону прапороносці з державними прапорами України та військовослужбовці. Цього року багато марківчан прийшли на районні урочистості з портретами своїх близьких та рідних – полеглих у Другій світовій війні. 
Офіційно відкриваючи мітинг до громади та ветеранів звернувся голова Марківської районної ради Андрій Лигута та голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, які з щирими словами привітаннями поздоровили земляків, ветеранів, працівників тилу з великим днем нашої історії. Побажали бадьорості духу, міцного здоров’я, молодшому поколінню – рости гідними спадкоємцями та продовжувачами подвигу наших дідів та прадідів, свято берегти пам’ять про них. 
Слова глибокої поваги ветеранам також висловили голова ГО «Марківська районна організація ветеранів України ім. А.І. Єременко» Іван Левченко, військовий комісар Марківського об’єднаного районного військового комісаріату Юрій Шемякін, благочинний Марківського району Протоієрей батюшка Григорій. 
До підніжжя пам’ятника загиблим воїнам - землякам Марківщини відділом прикордонної служби «Марківка» покладено гірлянду Слави.
Пам’ять загиблих захисників Вітчизни, а також всіх ветеранів, хто не дожив до сьогоднішнього дня, вшанували хвилиною мовчання. У їх честь пролунав військовий салют. Під час мітингу звучали фронтові пісні.
Мітинг завершився покладанням ветеранами, учасниками бойових дій у зоні антитерористичної операції, керівниками району та селища, а також всіма присутніми квітів та вінків до Вічного вогню.
Низький уклін ветеранам війни за їх подвиги на фронті та в тилу, за Велику Перемогу і подароване нам мирне сьогодення.

З ДНЕМ ПЕРЕМОГИ!!!

 



« повернутися до списку новин