Марківська районна рада

74-ту річницю Великої Перемоги на Марківщині відзначили святковим концертом

Переглядів: 379

У цей світлий день ми знову повертаємося до незабутнього травня 1945 року, аби з глибокою повагою згадати тих, хто виборов перемогу в страшному поєдинку з німецько-фашистськими загарбниками. 9 Травня назавжди залишиться для нас затьмареним гіркотою втрат і осяяним сонцем звитяги.
74-ту річницю Великої Перемоги на Марківщині відзначили 8 травня святковим концертом, який підготували працівники закладів культури району та аматори сцени. 
Марківчан та гостей присутніх в залі вітали голова Марківської районної ради Андрій Лигута та голова райдержадміністрації Ігор Дзюба. «Ми завжди пам’ятаємо про безсмертний подвиг, про самопожертву та відвагу ветеранів, які день за днем наближали звільнення світу від нацизму, і низько вклоняємося їм за Перемогу! Це – день честі і слави наших батьків і дідів, які зі зброєю в руках боролися проти ворога. Це – день пошани наших матерів, які витримали важкий тягар війни. Це – день скорботи і печалі за полеглими воїнами. Ми вшановуємо пам'ять усіх жертв цієї найстрашнішої війни…» - зазначив у своєму виступі Андрій Лигута.
По закінченню офіційної частини концерт продовжили художні колективи району. Спогади поглинали присутніх ветеранів під час інсценування віршів, торкали душу пісні воєнних років, нагадували про юність яскраві танці.
Та якими б яскравими не були виступи художніх колективів, основою концерту була атмосфера воєнних років, яку значно підсилювала трансляція воєнних фотографій та роликів на встановленому екрані. І головна мета сучасного покоління – берегти ці спогади, вчитись на минулому та шанувати їх пам`ять.
Хвилиною мовчання всі присутні вшанували земляків, які полягли на полях війни, померли від голоду, які були замордовані нацистами в казематах та концтаборах. 
Перші керівники району, прикордонники та учні гімназії поклали квіти до постаменту Героя Радянського Союзу, Маршала Радянського Союзу Андрія Івановича Єременко.
На заході було сказано багато вдячних і теплих слів на адресу тих, хто боровся на полі бою, і тих, хто самовіддано трудився в тилу, допомагаючи відстояти незалежність нашої Батьківщини і врятувати світ від фашизму.



« повернутися до списку новин