Марківська районна рада

Тренінг «Формування практичних навичок щодо ефективного впровадження реформи децентралізації»

Переглядів: 623

Керуючий справами Марківської районної ради Олексій Міхальцов приймає участь у тренінгу «Формування практичних навичок щодо ефективного впровадження реформи децентралізації», який проводиться з 13 вересня по 17 вересня 2017 року в м. Сєвєродонецьк, за участю фахівців Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй.

Перелік питань, з якими будуть ознайомлені учасники тренінгу:

1)         Загальний екскурс в процеси реформи децентралізації в Україні – основні поняття, алгоритм дій з реорганізації органів місцевого самоврядування.

2)         Процедурні питання організації роботи об’єднаної територіальної громади (ОТГ).

3)         Алгоритм та строки добровільного об’єднання громад, посилання на нормативно-правові документи.

4)         Діяльність ОТГ у сфері охорони здоров’я – організація надання первинної медичної допомоги.

5)         Пошук джерел фінансування для реалізації місцевих проектів та управління проектами – загальна організація проектного менеджменту в умовах ОТГ.

6)         Досвід інших громад, організація співпраці з міжнародними організаціями та донорами.

7)         Діяльність ОТГ у сфері правоохоронної діяльності та запобігання надзвичайних ситуацій – загальна організація правоохоронної діяльності, місцевої поліції та запобігання надзвичайних ситуацій.

8)         Діяльність ОТГ у сфері житлово – комунальних послуг – загальна організація вирішення житлово – комунальних питань.

9)         Земельні питання діяльності ОТГ – загальна організація вирішення земельних питань.

10)       Діяльність ОТГ у сфері освіти – загальна організація надання послуг освіти та організація різних видів дошкільної освіти.

11)       Фіскальні питання діяльності та бюджет ОТГ – організація оптимального управління фінансами та проведення фіскальної політики.

12)       Діяльність ОТГ у сфері соціального захисту населення – загальна організація надання послуг, діяльність територіальних центрів, надання соціальної допомоги сім’ям з дітьми, жінкам, дітям, що опинилися в скрутних умовах.  



« повернутися до списку новин