Марківська районна рада

Згадали полеглих, вшанували живих

Переглядів: 486

 

Весна. Рік сорок п’ятий.

Зітхнула звільнена земля,

Здригнулася від болю за синами.

І мирним житом впала на поля.

Вже в котрий раз те жито сходить,

І правнуків благословляє на життя.

Але той травень, переможний травень,

Вовіки не зазнає забуття…

9 травня поточного року відбувся мітинг - реквієм з нагоди 73- ї річниці Перемоги  над нацизмом у Другій світовій війні. У цей славний день ми згадуємо всіх, чиє життя забрала війна, низько вклоняємося та складаємо глибоку шану ветеранам, які на своїх плечах винесли тягар війни та підняли країну з руїн у повоєнні роки.

Розпочали районний захід з урочистої ходи до пам’ятного знаку Братської могили, за участі ветеранів, перших керівників району і селища, представників трудових колективів, підприємств, організацій і установ, громадських організацій, молоді та громадськості.

Зі словами вдячності ветеранам і привітаннями з нагоди Дня Перемоги до присутніх звернулися голова Марківської районної ради  Андрій Лигута, голова районної державної адміністрації  Ігор Дзюба, заступник районної організації Української спілки ветеранів Афганістану Віктор Андрієнко, військовий комісар Марківського об’єднаного районного військового комісаріату Юрій Шемякін, благочинний Марківського району Протоієрей батюшка Григорій.

До підніжжя пам’ятника загиблим воїнам - землякам Марківщини відділом прикордонної служби «Марківка»  покладено гірлянду Слави. А мирні постріли розірвали тишу, ніби сповістивши: „Ми пам’ятаємо вас, ми пам’ятаємо ваш подвиг!”

Відбулося покладання вінків та квітів до підніжжя Братської могили. Біля Вічного вогню всі вклонилися полеглим в роки війни. Учасники церемонії хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять тих, хто поліг в бою, помер від фронтових ран, тих, чиє життя безжально відібрала війна.

Під час дійства звучали патріотичні пісні, які брали за душу і пронизували до сліз.



« повернутися до списку новин