Марківська районна рада

Тренінг для працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на тему «Запровадження гендерної перспективи у місцеві політики, плани і бюджети»

Переглядів: 634

07 лютого 2017 року в  смт. Новопсков відбувся тренінг для працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування на тему «Запровадження гендерної перспективи у місцеві політики, плани і бюджети».

Взяли участь в даному заході представники Новоайдарського, Біловодського та Марківського районів. Представляли Марківщину – голова районної ради – Андрій Лигута, голова Марківської селищної ради – Ігор Дзюба, голова Краснопільської сільської ради – Інна Брюховецька, секретар Кризької сільської ради – Тетяна Сущенко та головний редактор районного радіомовлення –  Вікторія Кліщова.                                            

Тренінг проведений в рамках спільної програми ПРООН та ООН Жінки «Відновлення самоврядування та примирення в охоплених конфліктом громадах України», метою якого є підвищення компетентності представників місцевої влади.

Експерти тренінгу – Наталія Рябушенко та Олександр Іваніна розпочали роботу з учасниками з вхідного анкетування. Далі спільно було обговорено пріоритети розвитку громади, баланс між стратегічними пріоритетами розвитку та практичними потребами населення.

Колективна робота передбачала за собою визначення та обговорення головних потреб, послуг та пріоритетів для населення громади.

Було розглянуто теми «Місцеві бюджети. Програмне бюджетування як ефективний інструмент для фінансування пріоритетів розвитку громади», «Стратегія розвитку громад. Пріоритетні напрямки розвитку громади та їх відображення у бюджетах», а також питання, що стосуються потреб населення, забезпечення рівних можливостей для жінок і чоловіків в громаді, питання рівності і справедливості. 



« повернутися до списку новин