Марківська районна рада

Відбувся мітинг з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні

Переглядів: 496

9 травня 2017 року відбувся мітинг з нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні. Традиційною святковою ходою пройшли жителі Марківщини до братської могили, де було запалено вічний вогонь пам’яті.

У відзначенні святкового заходу взяли участь представники місцевого самоврядування,  органів виконавчої влади, трудові колективи, учнівська молодь та громадськість району. 

До урочистості додавало смутку вже зовсім невелика чисельність ветеранів тієї далекої війни, які старалися крокувати разом з земляками, та ті кроки їм робити було все важче…

З привітанням до учасників мітингу звернувся голова Марківської районної ради Андрій Лигута, який висловив ветеранам безмежну вдячність за відвагу, відповідальність, величезний життєвий та професійний досвід, що слугує безцінним прикладом для нинішніх захисників України. Також Андрій Костянтинович  наголосив на важливості збереження пам’яті про безсмертний подвиг воїнів-переможців Другої світової, а також загиблих за свободу і незалежність нашої держави.

На урочистому мітингу виступили також перший заступник, в.о. голови райдержадміністрації Сергій Трубіцин, селищний голова Ігор Дзюба, голова Марківської районної організації  ветеранів України ім. А. І. Єременка  І.Ф. Левченко, військовий комісар Марківського ОРВК Юрій  Шемякін та благочинний Марківського району протоієрей батюшка Григорій Акименко.

До підніжжя пам’ятника загиблим воїнам - землякам Марківщини було покладено гірлянду Слави. А мирні постріли розірвали тишу, ніби сповістивши: „Ми пам’ятаємо вас, ми пам’ятаємо ваш подвиг!”

Традиційно присутні вшанували пам'ять полеглих у роки Другої світової війни хвилиною мовчання.

На завершення очільники району та учасники заходу поклали квіти до меморіалу загиблим воїнам.

 

 

 

 

 

 

 

 



« повернутися до списку новин