Марківська районна рада

Газова галузь Марківського району

Переглядів: 549

 

9 вересня відзначають своє свято працівники нафтової , газової та нафтопереробної промисловості України!

В цей день хочеться привітати всіх ветеранів  - газівників Марківського міжрайонного управління по експлуатації газового господарства філії ПАТ «Луганськгаз» і теперішніх працівників управління та побажати їм  усім міцного здоров’я, добра, миру в оселях, безперебійної та безаварійної роботи, хай завжди голубий вогник горить в ваших оселях.

 Марківське міжрайонне управління по експлуатації газового господарства було створене в 1982 році.   Організатором та першим керівником управління був Скиртач Іван Єгорович. Чудовий організатор, вимогливий керівник, чуйна людина – він за короткий час створив згуртований колектив газовиків. До складу управління також увійшли газові дільниці Біловодського та Міловського районів. Йшла щоденна клопітка робота по газифікації Марківщини, почалась газифікація Біловодського та Міловського районів.

І за усім цим стояв у керма начальник управління Скиртач І.Є. На жаль він рано пішов з життя  і не встиг здійснити всього задуманого.

 Справу Івана Єгоровича по газифікації районів продовжили начальники управління Дорошенко М.І., а згодом з 1999 року Костюченко Г.І.

 Під керівництвом  Костюченка Г.І., який пропрацював в газовому господарстві 34 роки, був прокладений не один кілометр газопроводів, газифікована природним газом не одна оселя , комунально-побутові підприємства та організації,  Марківський та Біловодський райони були повністю газифіковані, Міловський район газифікований на 98 %, в смт. Марківка зведена нова  прекрасна  адміністративно-виробнича база управління. За великий вклад в газифікацію районів, будівництво адміністративно-виробничої бази управління  Костюченку Григорію Івановичу було присвоєно звання «Заслужений працівник промисловості України».

 Гідною опорою для Григорія Івановича був колектив  управління, кваліфіковані інженерно-технічні працівники, спеціалісти, оператори, контролери, слюсарі, газоелектрозварювальники, водії.

 Серед них, тепер уже пенсіонери: головний інженер Пеляшенко Г.І., головні бухгалтери Погорелова Л.К. та Онопрієнко Л.М., економіст Альошина Т.І., економіст з праці Рипало З.В., бухгалтери Семенченко Л.М., Еременко А.А., Медвідь К.П., диспетчер-кассир Конотопська Е.А.,диспетчери АДС Базікало Г.П., Зигуля Л.І., оператор ЕВМ Щербина Є.І., кладовщик Бардєцький В.В., старший майстер Синянський В.Я., слюсарі газового господарства Коротун М.А., Мишура І.Ф., Бабенко І.Ф., Медвідь О.В., водії Меженський А.І., Дмитренко В.П., Калюжний І.П., газоелектрозварювальник Вербицкий Ю.А., який зварив не один десяток кілометрів газопроводів та газифікував десятки домів та квартир в селах району.

 Слід згадати добрим словом і працівників газового господарства, яких серед нас немає - це майстер РММ Гноєвий М.Ю., старший майстер АДС Калюжна О.А., механік Базікало В.Д.., газоелектрозварювальник - водій Сало В.І., слюсар Шаповал В.А., слюсар Малик І.Т., слюсар Бутурлин Л.І.

А як в той час працював наш профспілковий комітет, який очолювала економіст з праці Рипало Зінаїда Володимирівна!

Десятки дітей працівників газового господарства оздоровлювались в літніх таборах та будинках відпочинку. Щорічно колектив виїздив на тижневий відпочинок на море. Працівникам завжди надавались путівки в санаторії чи заклади відпочинку. Жодні спортивні заходи не проходили без участі працівників газу, а команди управління «Марківкагаз» з волейболу та футболу не одноразово займали перші та призові місця в змаганнях.

Посильна праця по газифікації району, ведення експлуатаційної діяльності, проведення технічного обслуговування обладнання, ведення фінансово-економічної діяльності завжди в колективі чергувалась з участю в художній самодіяльності. Колектив управління «Марківкагаз» неодноразово ставав переможцем  огляду -  конкурсу художньої самодіяльності серед колективів ТОВ «Луганськгаз» (на той час їх було 16).     

Зінаїдою Володимирівною ніколи  не залишались без уваги ветерани-газу, учасники ВВВ та воїни-афганці, ліквідатори аварії на ЧАЕС трьох обслуговуючих районів. Кожного року організовувались поздоровлення з Новим роком, відвідування пенсіонерів з Дідом Морозом та Снігуронькою.

Займались будівництвом газопроводів, газифікували будинки та квартири, обслуговували газове обладнання, будували господарським способом адміністративно-виробничу базу управління, виконували поточні та капітальні ремонти газового обладнання, ліквідовували  аварійні ситуації, проводили навчально-тренувальні заняття, збирали баланс газу, складали звіти про фінансово-економічну діяльність і завжди жили думками про краще майбутнє.

 

                                                               Палазюк Володимир Олексійович

                                                               член Президії ради ГО «Марківська

                                                               районна організація ветеранів України

                                                               імені А.І.Єременка» - колишній головний

                                                               інженер Марківського міжрайонного

                                                               управління по експлуатації газового

                                                               господарства.

 



« повернутися до списку новин