Марківська районна рада

Літературно – мистецьке свято за участі артистів України, гурту та молодих виконавців

Переглядів: 407

Культура та мистецтво є основою розвитку народу, нації, незримою силою, формуючою унікальну особистість кожної людини. В складні моменти саме культура стає генератором сили, антидепресантом, вона лікує, надихає та дарує крила.
Приємним і символічним є те, що свято працівників культури і майстрів народного мистецтва одночасно відзначається з Днем української писемності та мови, які є одним із головних першоджерел творення національної культури та народного мистецтва.
Тож, 9 листопада поточного року відбулося літературно – мистецьке свято за участі заслуженої артистки України Анжеліки Рудницької, народної артистки України Наталії Шелепницької, молодих українських виконавців Івана Войцехівського та співачки Е.К.А., відомого українського гурту «OT VINTA».
Святковий захід розпочався флешмобом на площі біля районного Будинку культури, який продемонструвала талановита учнівська молодь. Він продовжився в залі РБК тематичним концертом, який підготували для присутніх гості району.
Перші керівники району голова Марківської районної ради Андрій Лигута та голова районної державної адміністрації Ігор Дзюба вітали тих, хто своєю творчістю дарує людям радість, утверджує на землі ідеали Добра, Любові і Краси, хто своєю щоденною плідною працею зберігає, творить та примножує національну культуру, звеличує наш Марківський край та рідну Україну! Всіх, хто мовою мистецтва формує національну свідомість і пробуджує в серцях громадян нашої країни непоборний український дух! 
Обласними відзнаками нагороджено працівника школи естетичного виховання Анну Конюхову, художнього керівника Кризького СБК Галину Глущенко та інших. 
Також кращих працівників галузі культури району нагороджено спільними грамотами районної ради та райдержадміністрації за значний особистий внесок у розвиток культури району, вагомі творчі здобутки, високу професійну майстерність та з нагоди Всеукраїнського дня працівників культури і майстрів народного мистецтва:
Любов Писаревську – директора Марківського районного Будинку культури;
Ігоря Шелегеду – режисера - постановника музичної частини культурно - розважальних програм Марківського районного Будинку культури;
Карпенко Світлану – прибиральницю службових приміщень Марківського районного Будинку культури за сумлінну працю, відповідальне ставлення до професійних обов’язків та з нагоди професійного свята.
Гостинна та по-домашньому тепла атмосфера панувала в залі. Вдячні глядачі щирими оплесками зустрічали кожен виступ артистів.



« повернутися до списку новин