Марківська районна рада

Представники самоврядування Луганщини в Гданську

Переглядів: 496

31травня 2017 року Консул-керівник Консульства України в Гданську Л.Л.Захарчишин зустрівся з представниками самоврядування Луганщини, які перебували в Поморському воєводстві з ознайомчим візитом.

Даний візит відбувся в рамках міжрегіональних контактів між Поморським воєводством та Луганської і Львівської областей. В рамках візиту представники Луганщини мали можливість ознайомитись з суттю та результатами реформи самоврядування в Польщі, діяльністю органів самоврядування на трьох основних рівнях – Гміна - село, селище, місто, Повіт – район і Воєводство – Регіон (область). В ході зустрічей з польськими колегами була можливість ознайомитись з основами організаційної, бюджетної, господарської і політичної діяльності органів самоврядування, їх взаємодія з органами державної влади, громадським сектором, основами роботи з європейськими структурами.

Під час зустрічі Консул-керівник наголосив на важливості глибокого ознайомлення з принципами роботи органів самоврядування в ЄС і зокрема в Польщі, яка історично і структурно є дуже подібною до України. Було домовлено, що Консульство допомагатиме у налагодженні двосторонніх контактів між громадами Луганщини і Поморря.



« повернутися до списку новин