Марківська районна рада

Про таких, як він, кажуть: «Поглядом лікує»

Переглядів: 569

Серед мальовничих степових краєвидів розкинулось невеличке село Красне Поле . З Господньої ласки, вірою і правдою, ось уже більше  60  років тут живе Колеснік І.І. За добру вдачу  його люблять і поважають односельці. Коли спілкуєшся з Іваном Івановичем, то уже з перших хвилин  відчуваєш позитивну ауру, душевне тепло та щирість співрозмовника. Він з великою любов’ю та вдячністю розповідає про своє село, односельців, яких надзвичайно шанує і завжди готовий будь-кому з них прийти на допомогу. Як зізнається, це ж саме постійно відчуває від знайомих. Про таких, як він, кажуть: «Поглядом лікує».

Як і десятки чи й сотні місцевих дітей, початкову освіту Іван Іванович  здобув в рідному селі Первомайське (це ІІ відділення ТОВ «Айдар»), закінчив місцеву Краснопільську десятирічку. Як і більшість своїх ровесників хотів працювати на сільськогосподарській техніці, тому пішов на  курси водіїв. По  їх закінченню  був призваний до лав Радянської армії, де закріпив свою професію на автобусі. Після служби, за домовленістю зі своїми армійськими друзями Онопрієнком Олександром та Калюжним Михайлом, рік працював в Марківському автобусному парку.

Але тяга до рідного села та домівки була сильнішою. Тому Іван Іванович повернувся до малої батьківщини, створив сім’ю та почав працювати водієм в рідному господарстві  «Айдар». Згодом керівництво радгоспу довірило йому керувати автопарком, був  призначений завгаром. Чоловічий колектив очолював більше тридцяти років,  це поки що в Марківському районі найдовший термін.

В нелегкі часи для Краснопільскої  громади Іван Іванович був обраний головою сільської ради. Багато добрих справ за його сприяння було зроблено для людей. Це і вуличне освітлення, ремонт ФАПів, допомога навчальним закладам та Височинівському БК, ін. Виконавши свій громадянский обов’язок, попоповнив ряди ветеранів.

Разом з дружиною Анною Олексіївною виховали трьох синів, дочекались 4-х онуків.  Жива берегиня великого роду Колесніків (чотири брата і дві сестри)  - Олена Лук'янівна, мама Івана Івановича.  Зичимо їй здоров’я на довгі роки.

Проста біографія чоловіка. Схожа на сотні інших. З неї складається життя, історія родини, села, малої батьківщини.     

Надворі чудова зимова погода. Невелика хуртовина здіймає сніг, а в домівці Колесніків -  сімейний затишок, любов, і як завжди гарний настрій. Смачно пахне пирогами.   Сьогодні в Івана Івановича День народження. Знаємо, що привітати іменинника прийде багато гостей, односельців, знайомих, рідних, близьких. Приїдуть діти, онуки, яких тут завжди чекають. Злетяться як ластів’ята до рідного гнізда.

Ми вітаємо Колесніка Івана Івановича з Днем народження. Бажаємо земного щастя, жити з Богом, а все решта - додасться.

 



« повернутися до списку новин