Марківська районна рада

Стратегія модернізації і розвитку Пенсійного фонду

Переглядів: 725

                            Стратегія модернізації і розвитку Пенсійного фонду.

          Подальше реформування пен­сійного забезпечення пов'язане, зокрема, з оптимізацією солідарної систе­ми. Є необхідність осучаснення пенсійних виплат, про забезпечення диференціації виплат залежно від страхового стажу і роз­міру заробітної плати особи. Сьогодні, за даними Мінсоцполітики  7, 7 млн. пенсіонерів з 13 млн. отримують доплати до пенсій, отже люди не мають стимулу й необхід­ності реально заробляти пенсії: во­ни все одно отримують її на рівні прожиткового мінімуму.

          Реформування пенсій­ної системи здійснюватиметься од­ночасно з оптимізацією роботи Пенсійного фонду України. Уряд схвалив Стратегію модернізації і розвитку Пенсійного фонду Украї­ни на період до 2020 року. По основних напря­мах, визначених у ній, вже є багато напрацювань. Зокрема, завершу­ється впровадження централізованої системи призначення та виплати пенсій, у якій замість існуючих гро­міздких архівів паперових пенсій­них справ буде створена єдина цен­тралізована база електронних пен­сійних справ.

       Для вирішення своїх пенсійних питань громадянин зможе зверну­тися до будь-якого управління Фон­ду, незалежно від того, де він пере­буває на обліку як отримувач пенсії. Впровадження цієї системи дозволить значно ско­ротити час для надання пенсійних послуг, в тому числі за рахунок су­часних інформаційних технологій. Так якщо зараз процес призначення пенсій триває до 10 днів, то планується  15-20 хвилин. Запроваджується можливість отри­мання практично всіх послуг дис­танційно, у тому числі через веб - портал Пенсійного фонду, з викори­станням електронного цифрового підпису.

Для реєстрації на веб-порталі Пенсійного фонду України необхідно у територіальному управлінні Пенсійного фонду за  місцем проживання написати особисто заяву  і отримати реєстраційний код  для   доступу  до своїх персональних даних.

 Перший заступник начальника управління                Зоя  Гребиннюк



« повернутися до списку новин