Марківська районна рада

Питання протидії злочинам у сфері незаконного обігу наркотичних засобів

Переглядів: 324

 

Протягом 2018 року Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури приділялась належна увага щодо розслідування кримінальних правопорушень, пов’язаних з незаконним обігом наркотиків.

Так, на протязі  2018 року процесуальними керівниками Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури направлено до суду 10 обвинувальних актів, з яких щодо незаконного збуту наркотичних засобів 1 обвинувальній акт, щодо незаконного зберігання наркотичних засобів без мети збуту 6 обвинувальних актів, щодо незаконного вирощування наркотичних засобів 2 обвинувальних акти, надання приміщення для вжиття наркотичних засобів 1 обвинувальний акт. 

Марківським районним судом розглянуто 7 з вказаних 10 кримінальних проваджень з винесенням обвинувального вироку, у тому числі 4 вироки з призначенням покарання з реальним відбування в місцях позбавлення волі.

Так, Марківським районним судом розглянуто кримінальне провадження за обвинуваченням мешканця одного з населених пунктів Марківського району у скоєнні кримінальних правопорушень, пов’язаних зі збутом наркотичних речовин на території району. Злочинна діяльність обвинуваченого полягала у збуті наркотичного засобу-- концентрату з макової соломи з метою отримання грошових коштів, яка завдяки правоохоронцям припинилась  у квітні 2018 року.

Зазначену особу було затримано під час реалізації закупки наркотиків на місці злочину.

Його дії кваліфіковані за ч. 2 ст.307 КК України, як незаконне придбання, зберігання з метою збуту та незаконний збут особливо небезпечних наркотичних засобів, та за ч.2 ст.309 КК України   як незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинене повторно.

Вироком Марківського районного суду обвинуваченого визнано винним у скоєнні інкримінованих його кримінальних правопорушень та призначено покарання у вигляді 6 років 6 місяців позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

 

Заступник начальника

Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                      Б. Постолянюк



« повернутися до списку новин