Марківська районна рада

Марківський районний центр зайнятості напередодні Дня працівника соціальної сфери України

Переглядів: 671

Державна служба зайнятості посідає особливе місце серед інших структур соціальної сфери, адже працює з людьми різного віку та різних професій, з тими, хто шукає роботу, та тими, хто її надає. На сьогодні в центрі зайнятості  працює колектив, який  душею і серцем розуміє проблеми громадян, які залишились без роботи.  Намагається кожну людину підтримати  психологічно, а також допомогти знайти роботу, одержати професію, зорієнтуватись у її виборі. Збільшення чисельності громадян, які звертаються до нас,  зростання потреби в  послугах як безробітних так і роботодавців – це  вияв довіри людей.

Отже, реєстрація громадян, направлення на працевлаштування, на професійне навчання, консультування з питань соціального страхування,  та інший перелік соціальних послуг  з  великим сумлінням  надають спеціалісти відділу організації працевлаштування: Юлія Миколаївна Копатько, Наталія Володимирівна Глущенко, Наталія Олексіївна Лигута, Тетяна Вікторівна Шведюк, очолювані Тетяною Іванівною Савченко.

Практично кожна людина, яка потрапляє до служби зайнятості чи бере участь у її заходах, має можливість скористатися послугами, які надають спеціалісти відділу активної підтримки безробітних: начальник відділу –Світлана Іванівна Бережна та її  надійні помічники – Наталя Миколаївна Мартинюк та Галина Василівна Ковалівська. Одним із важливих напрямів роботи цього відділу є професійна орієнтація населення, головна мета якої – орієнтація на потреби ринку праці, формування усвідомленого підходу до вибору професії, мотивації до легальної зайнятості. Задля популяризація робітничих професій профорієнтаційну роботу ми проводимо не тільки з дорослим населенням, а й з учнівською молоддю. Цей відділ проводить навчання за новими професіями, підвищення кваліфікації та перепідготовку     з урахуванням потреб ринку праці.

Одним з найголовніших напрямів у роботі державної служби зайнятості є співпраця з роботодавцями. Не випадково для служби зайнятості роботодавець – це клієнт номер один. На сьогоднішній день переважна більшість ринкоутворюючих підприємств району стали постійними клієнтами та соціальними партнерами служби зайнятості. Сьогодні, для втілення в життя норм Закону України «Про зайнятість населення» ми реалізуємо завдання щодо стимулювання підвищення зайнятості населення, шляхом створення нових робочих місць в першу чергу для осіб, які недостатньо конкурентні на ринку праці з наданням роботодавцю компенсації витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цю важливу роботу забезпечує відділ взаємодії з роботодавцями, де  працюють Ірина Анатоліївна Глуховська ( начальник відділу), Ірина Григоріївна  Єременко та Лариса Іванівна Рехальська. Дані спеціалісти займаються наданням  багаточисельних  послуг роботодавцям . Без цього відділу неможлива робота інших відділів, адже це і надходження актуальних вакансій і укладення договорів для проведення громадських робіт і консультування роботодавців та інше.

Матеріальним забезпеченням безробітних, а також  співробітників центру зайнятості   та усіма питаннями, що стосуються  коштів – займається  відділ   бухгалтерського обліку, очолюваний  Валентиною Григоріївною Єременко.  Разом з нею в цьому напрямку  успішно працюють    Світлана Олександрівна Зигуля та  Олена Миколаївна Корінєва.

Юрисконсульт центру зайнятості   Юлія Анатоліївна Салій завжди допоможе  розібратись  кожному у складних лабіринтах діючого законодавства.

Всі соціальні служби, як правило,  мають «жіноче»  обличчя.  Але, центру зайнятості  пощастило в тому, що поряд з прекрасною статтю гідно працюють мудрі, сильні та надійні чоловіки. Це, в першу чергу, керівник –Олександр Олександрович Піляшенко, адміністратор комп’ютерної мережі Андрій Іванович Скиртач,  Володимир Іванович Соколенко – завідувач господарством та  Микола Іванович Проненко – водій.

Окремо хочеться подякувати за багаторічну сумлінну роботу  Любові Костянтинівні Іваненко та, звичайно, шановним ветеранам, які віддали службі зайнятості не один рік свого життя: Євгенію Трохимовичу Касьянову, Людмилі Олександрівні Андрієнко, Любові Михайлівні Мирошниченко, Людмилі Миколаївні Іовіці, Миколі Яковичу Коротуну, Світлані Григорівні Кацевал, Григорію Павловичу Сопільнику.



« повернутися до списку новин