Марківська районна рада

Відбулося засідання колегії облдержадміністрації, яке провів голова Луганської обласної військово – цивільної адміністрації Юрій Гарбуз за участю голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка.

Переглядів: 632

2 грудня 2016 року в м. Сєвєродонецьк відбулося засідання колегії облдержадміністрації, яке провів голова Луганської обласної військово – цивільної адміністрації Юрій Гарбуз за участю голови Національного агентства України з питань державної служби Костянтина Ващенка.

Голова Марківської районної ради Андрій Лигута взяв особисту участь в засіданні колегії з таким порядком денним:

1.Про хід впровадження Закону України «Про державну службу».

2.Про підсумки реалізації регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращення умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» 2012 – 2016 роки та затвердження проекту програми 2017 -2022 роки.

3. Про стан роботи із зверненнями громадян, які надійшли до облдержадміністрації, державної установи «Луганський обласний контактний центр», органів місцевого самоврядування та місцевих органів виконавчої влади у 2015 році, з урахуванням показників роботи за 9 місяців 2016 року.

4.Про стан забезпечення збереженості документів Національного архівного фонду та з особового складу в Державному архіві й архівних установах області.

5.Про підсумки дитячої оздоровчої кампанії у 2016 році та планування діяльності й бюджетних видатків на оздоровлення та відпочинок дітей у 2017 році.

У рамках засідання колегії начальник Міжрегіонального управління Національного агентства України з питань державної служби у Донецькій та Луганській областях Денис Рибальченко розповів про хід введення Закону України «Про державну службу». Він зазначив, що головними пріоритетами є побудова професійної не корумпованої престижної, зорієнтованої на потреби громадян державної служби, відділення політики від адміністрування. Денис Рибальченко перелічив основні новели нової редакції Закону, а саме: розмежування політичних посад та посад державної служби, виключно конкурсний відбір на усі посади, заборона або обмеження членства у політичних партіях, законодавчі вимоги до зайняття посад. Він також розповів про результати перевірок щодо дотримання вимог Закону.

Продовжуючи цю тему голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко підкреслив, що Закон чітко регламентує підстави прийняття та звільнення з посади державної служби, ним прописані всі процедурні моменти.

Крім того, новим законодавством передбачені певні стимули для державних службовців. Змінилася також модель оплати праці держслужбовцям. Піднято вагу посадового окладу. На його думку, викликом сьогодні є кадрове забезпечення процесу децентралізації.

Щодо необхідності розроблення та затвердження Регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращання умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2017-2022 роки розповів заступник начальника управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Михайло Івасішин. Він зазначив, що у поточному році в області завершується реалізація Регіональної комплексної програми підтримки індивідуального житлового будівництва на селі та покращання умов життєзабезпечення сільського населення «Власний дім» на 2012-2016 роки. Обсяги будівництва житла та інженерних мереж на селі залишаються низькими головним чином через відсутність у більшості сільського населення матеріальних ресурсів для виконання таких робіт. У той же час в області понад 2 тис. сільських сімей бажають збудувати, придбати житло або оснащення інженерними мережами. Загальна потреба у кредитних ресурсах для реалізації цих заходів на території, підконтрольній українській владі, протягом 6 років становить близько 120,0 млн грн. На період 2017 – 2022 роки Програмою передбачене фінансування в сумі 56,0 млн грн, у тому числі за кошти обласного бюджету 25,6 млн грн. Це дасть можливість надати кредити 1120 сільським сім’ям. Загалом Програма «Власний дім» почала реалізовуватися з 1997 року. За весь період діяльності (20 років) видано кредитів на суму 126,7 млн грн, якими скористалися 14 тис. родин.

Керівник апарату облдержадміністрації Ірина Калініна розповіла про стан роботи зі зверненнями громадян, які надійшли до облдержадміністрації, державного закладу «Луганський обласний контактний центр», органів місцевого самоврядування у 2015 році, з урахуванням показників за 9 місяців 2016 року.

Під час засідання розглядалося також питання стану забезпечення збереження документів Національного архівного фонду та особистого складу Державного архіву та архівних закладів області, про що розповіла директор Державного архіву Луганської області Катерина Безгинська.

Директор Департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Елеонора Поліщук звернула увагу членів колегії та присутніх на підсумки кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей у 2016 році, а також планування діяльності та бюджетних видатків на оздоровлення та відпочинок дітей у 2017 році. Вона зауважила, що у цьому році оздоровилися 24320 дітей, або 42 %. На оздоровлення дітей, які проживають у «сірій зоні», з обласного бюджету виділено 2 млн грн. Із 38 дитячих здравниць, що є в області, на підконтрольній Україні території залишилося 16, з яких у цьому році працювало 6.

Голова облдержадміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Юрій Гарбуз кращих організаторів оздоровлення та відпочинку дітей відзначив Почесною грамотою облдержадміністрації.

 

 



« повернутися до списку новин