Марківська районна рада

Старобільська місцева прокуратура інформує

Переглядів: 563

          За втручання Старобільської місцевої прокуратури  попереджено незаконне витрачання понад 200 тис. грн. бюджетних коштів, призначених на закупівлю продуктів харчування для навчальних закладів

         В межах реалізації представницьких повноважень Старобільською місцевою прокуратурою виявлено порушення вимог Закону України «Про публічні закупівлі» при проведенні державних закупівель продуктів харчування для навчальних закладів Марківського району.

     Встановлено, що в лютому поточного року між відділом освіти та приватним підприємцем укладено договір про закупівлю продуктів харчування для навчальних закладів Марківського району на суму понад 250 тис. грн.

Однак, укладаючи договір на закупівлю продуктів харчування на загальну 250 тис. грн. відділ освіти належним чином не перевірив відповідність тендерної пропозиції приватного підприємця кваліфікаційним критеріям тендерної документації в частині технічних та якісних характеристик предмета закупівлі (м’яса), яке постачається  для  навчальних закладів Марківського району, що могло привести до постачання продуктів харчування неналежної якості та суспільно небезпечних наслідків у вигляді шкоди для життя та здоров’я дітей.

Крім того, в порушення вимог ст.17 Закону України «Про публічні закупівлі» тендерна пропозиція приватного підприємства не містила всієї інформації, яка б підтверджувала відповідність учасника вимогам, визначеним у статті 17 Закону.

Реагуючи на виявлені порушення, з метою захисту інтересів держави, а також з метою захисту життя та здоров’я неповнолітніх, прокуратура звернулась до суду з вимогами  про визнання рішення тендерного комітету відділу освіти та договору про публічну закупівлю недійсними.

Рішенням Господарського суду Луганської області підтримано позицію прокуратури та задоволено позовні вимоги в повному обсязі.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                               О. Романенко



« повернутися до списку новин