Марківська районна рада

Всеукраїнська дитячо-юнацька військово-патріотична гра «Джура»

Переглядів: 410


З метою виховання у юнаків та дівчат глибоких і твердих національно-патріотичних переконань, формування і виховання у молоді високих морально-психологічних та морально-бойових якостей, виховання духовно та фізично розвиненого юного покоління суверенної України на історично сформованих засадах козацького світогляду та здорового способу життя, 16 травня на базі Марківської гімназії відбувся районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура».

Привітати учасників змагань завітали голова Марківської районної ради Андрій Лигута,голова райдержадміністрації Ігор Дзюба, начальник відділу освіти райдержадміністрації Анатолій Бородавка, начальник відділу молоді та спорту Павло Якимчук, заступник начальника відділу інспекторів прикордонної служби «Марківка» Вікторія Соловйова.

У грі « Джура» взяли участь згуртовані і сильні духом: рій «Берегиня» Марківської гімназії, рій «Воля» Ліснополянської ЗОШ І-ІІI ст., рій «Відважні козаки» Бондарівської гімназії та рій «Патріот» Караван – Солодківської ЗОШ І-ІІI ст.
Рої взяли участь у таких конкурсах: конкурс строю та пісні «Впоряд»; творчо-мистецький конкурс «Ватра»; інтелектуальна гра-вікторина «Відун»; конкурс із надання долікарської допомоги «Рятівник»; змагання «Смуга перешкод»; військово-спортивні змагання «Стрільба з пневматичної зброї»; силове змагання «Перетягування линви», "Бівак"
Змагання між командами були напруженими, але цікавими та змістовними. І кожен із учасників мріяв про перемогу.
За підсумками суддівської колегії гри рій «Відважні козаки» Бондарівської гімназії зайняв І місце. Рій отримав Кубок - переможця, медалі, грамоти районної ради та райдержадміністрації. А також солодкі подарунки.
II місце отримав рій «Воля» Ліснополянської ЗОШ І-ІІI ст., III місце - рій «Берегиня» Марківської гімназії. Всі команди нагороджені спільними грамотами районної ради та райдержадміністрації і медалями.
Учасників гри пригощали запашною та наваристою козацькою кашею.
Гарному настрою учасників змагань сприяли тепла сонячна погода, чудова природа, нові знайомства та приємне спілкування з друзями.



« повернутися до списку новин