Марківська районна рада

Привітання до Міжнародного дня миру!

Переглядів: 3004

 

ШАНОВНІ МАРКІВЧАНИ!

Двадцять п’ять років тому Генеральна Асамблея проголосила Міжнародний день миру як день загального припинення вогню і відмови від насильства. З тих пір він і відзначається в Організації Об’єднаних Націй. Він покликаний змусити людей не тільки задуматися про мир, але і зробити щось заради нього.

День миру в Україні встановлений Указом Президента в 2002 році і відзначається щорічно 21 вересня – в Міжнародний день миру. Таким чином Україна підтримує рішення Генеральної Асамблеї ООН і підтверджує відданість країни ідеалам миру.

Для деяких з нас мир - це повсякденна реальність. На наших вулицях спокійно, наші діти ходять до школи. Проте для дуже багатьох людей у сучасному світі цей дар - не більше ніж  мрія.  З 2014 року для багатьох українців мрія стала головною в їх житті.

У цей день ООН закликає всі країни зупинити військові дії хоча б на 24 години. Невід’ємною процедурою початку святкових заходів у всьому світі служить символічний «Дзвін миру». Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. Напис на Дзвоні свідчить: «Хай живе загальний мир у всьому світі».  

У рамках церемонії, яка триває приблизно 15 хвилин, обов’язково є хвилина мовчання в пам’ять про тих, хто загинув у військових конфліктах.

Цей дзвін дзвонить усього два рази на рік. Перший раз його можна почути навесні, у день весняного рівнодення, а другий раз – з нагоди святкування Міжнародного дня миру.

Бажаю всім мирного неба, спокою і затишку у ваших домівках.

 

З повагою,

голова Марківської районної ради                    А.К. Лигута

 

 



« повернутися до списку новин