Марківська районна рада

На засіданні обласної координаційної ради обговорили реалізацію проектів міжнародних донорів

Переглядів: 527

18 січня 2017 року в облдержадміністрації відбулося засідання обласної координаційної ради з питань реалізації в Луганській області проектів, програм та ініціатив Європейського Союзу, Програми розвитку ООН, інших міжнародних організацій. До участі у заході були запрошені представники міжнародних організацій, керівники місцевих органів влади, працівники структурних підрозділів ОДА.

Делегація Марківського району взяла участь в обговоренні питань координаційної ради.

«Стратегія розвитку Луганської області до 2020 року передбачає такі основні напрямки: відновлення інфраструктури, економічний розвиток та відбудова Миру. У їх реалізації нам дуже допомагають міжнародні організації», – зазначив у вступному слові перший заступник голови облдержадміністрації Роман Власенко.

Координатор системи ООН в Україні Ніл Уокер наголосив, що міжнародні структури й органи влади можуть бути успішними тільки за умови координації зусиль. «Ми відзначаємо те, як Україна рухається до відновлення і процвітання. Я бачу реальні зміни, відновлюється інфраструктура, але багато ще треба зробити», – зауважив Ніл Уокер. Поважний гість подякував голові облдержадміністрації Юрію Гарбузу за плідну співпрацю і запевнив, що Організація Об’єднаних Націй й надалі буде надійним партнером Луганської області.

Представники ООН актуалізували питання гуманітарного реагування та гуманітарних потреб. З доповіддю виступила Янна Тхай, голова польових офісів Управління ООН з координації справ у м. Краматорську та м. Сєвєродонецьку.

Значна увага була приділена проблемі децентралізації в Луганській області, зокрема можливостям для об’єднаних територіальних громад за підтримки міжнародних організацій та проектів міжнародної технічної допомоги. До слова із зазначеної проблематики були запрошені радник голови облдержадміністрації Сергій Тихоновський, в.о. керівника проектного офісу ПРООН в Україні Сільвія Флетчер, координатор Програми відновлення та побудови миру з питань місцевого управління та децентралізації Людмила Скоропада, голова польового офісу Агентства ООН у справах біженців у м. Сєвєродонецьку Іван Салєєв, керівник Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO Оксана Гарнець, директор Луганського відокремленого підрозділу установи «Центр розвитку місцевого самоврядування» Ігор Агібалов, голова Луганського регіонального відділення Асоціації Міст України Юрій Прокопенко, виконавчий директор Луганського регіонального відділення Асоціації міст України Наталія Бойко.

Координуючою установою, яка надає органам місцевого самоврядування фаховий юридичний, організаційний та інформаційний супровід у реалізації проектів за підтримки міжнародних організацій, є Агенція регіонального розвитку. З результатами її роботи ознайомив присутніх директор установи Рафаіл Гарєєв.

Історії «успіху» презентували переможці грантових конкурсів Наталія Кальницька та Вадим Любченко.

Підбиваючи підсумки засідання координаційної ради, перший заступник голови Роман Власенко подякував міжнародним донорам за підтримку і допомогу у справі розбудови миру на Луганщині.

 



« повернутися до списку новин