Марківська районна рада

Боротьба з корупцією – пріоритетний напрям діяльності прокуратури

Переглядів: 590

Боротьба з корупцією – пріоритетний напрям діяльності прокуратури

 

Закони та їх дотримання - одне із основних завдань держави. Проблема боротьби з корупцією є однією із найгостріших та найболючіших проблем нашого суспільства, особливо в умовах сучасної кризової ситуації в державі. Головну роль у процесі викорінення корупції покладено на правоохоронні органи.

За вчинення корупційних правопорушень Законом передбачена кримінальна, адміністративна, цивільно-правова та дисциплінарна відповідальність.

За процесуального керівництва Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури протягом 2017 року до суду спрямовано 5 обвинувальних актів в корупційних кримінальних провадженнях за фактами вчинення злочинів, передбачених ст.ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), 364 (Зловживання владою або службовим становищем), 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою), 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального Кодексу України.

Крім того, протягом минулого року прокурорами Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури підтримувалось державне (публічне) обвинувачення у 6 кримінальних проваджень вказаної категорії. За результатами розгляду судом в 3-х кримінальних провадженнях винесено обвинувальні вироки, за якими двох осіб засуджено до реальної міри покарання у вигляді арешту та позбавлення волі та одній особі призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 8500 грн.  

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури системно здійснюється протидія адміністративним правопорушенням, пов’язаним із корупцією. Так, за вказаний період відділом забезпечено участь у розгляді 9 справ про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, за результатами розгляду яких осіб визнано винними та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі від 1700 до 3400 грн.

 

Начальник Марківського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

юрист 2 класу                                                                             О. Романенко 



« повернутися до списку новин