Марківська районна рада

В ході проведення перевірки було виявлено численні порушення вимог законодавства України

Переглядів: 436

Марківським відділом Старобільської місцевої прокуратури на виконання вимог ст. 26 Закону України «Про прокуратуру», ст. 22 Закону «Про попереднє ув’язнення», галузевого наказу виконувача обов’язків  Генерального прокурора України №161-2016, проведено перевірку вимог законодавства України про забезпечення санітарного та епідеміологічного благополуччя населення, пожежну безпеку, технічної обладнаності та організації діяльності спеціальної установи – ізолятора тимчасового тримання № 4 Головного управління Національної поліції в Луганській області.

В ході проведення перевірки було виявлено численні порушення вимог законодавства України. Зокрема, мають місце порушення низки норм належного матеріального – побутового, медико – санітарного забезпечення в’язнів та вимог Правил пожежної безпеки України, що, в свою чергу, призводить до порушень конституційних прав громадян, та не повною мірою відповідають вимогам чинного законодавства та міжнародним нормам і стандартам.  

З метою усунення вказаних порушень законодавства, Старобільською місцевою прокуратурою на адресу начальника ІТТ № 4 ГУНП в Луганській області спрямовано вказівку з вимогою негайного усунення недоліків та притягнення винних осіб до відповідальності.

Додержання вимог законодавства щодо забезпечення матеріально – побутового та санітарно – епідеміологічного стану ізолятору перебуває на постійному контролі Марківського відділу Старобільської місцевої прокуратури в Луганській області.

 

Начальник Марківського відділу                                      О. Романенко



« повернутися до списку новин