Марківська районна рада

С 16.01.2017 по 31.01.2017  на території області проходять цільові профілактичні заходи,  спрямовані на попередження порушення Правил дорожнього руху пішоходами та зниження рівня аварійності за участі та з вини пішоходів

Переглядів: 453

С 16.01.2017 по 31.01.2017  на території області проходять цільові профілактичні заходи,  спрямовані на попередження порушення Правил дорожнього руху пішоходами та зниження рівня аварійності за участі та з вини пішоходів під умовною назвою – «Пішохід».

Згідно з даними поліцейської статистики, за 2016 рік на території Луганської області (окрім території обслуговування в містах Сєвєродонецьку, Лисичанську та Рубіжному ДПП)  скоєно 32 наїзди на пішохода, що складає 15,6% від загальної кількості ДТП. При цьому, 11 із зазначених ДТП скоєно через порушення Правил дорожнього руху пішоходами.  

Окрім цього, за 2016 рік спостерігається зростання кількості порушень Правил дорожнього руху як з боку пішоходів, до адміністративної відповідальності притягнуто 272 пішоходи (за аналогічний період 2015 року – 164), так і з боку водіїв транспортних засобів, до адміністративної відповідальності за порушення правил проїзду пішохідних переходів притягнуто 462 водія  (за аналогічний період 2015 року – 370).

З метою стабілізації ситуації, усунення причин і умов виникнення дорожньо-транспортних пригод, підвищення рівня дорожньої дисципліни в період з 16.01.2017 по 31.01.2017 на територіях обслуговування проводяться цільові профілактичні заходи,  спрямовані на попередження порушення Правил дорожнього руху пішоходами та зниження рівня аварійності за участі та з вини пішоходів під умовною назвою – «Пішохід».

Основними завданнями поліції на час проведення даних заходів стануть під час здійснення нагляду за дорожнім рухом приділяти особливу увагу виявленню та документуванню порушень Правил дорожнього руху водіями транспортних засобів, зокрема ненадання водіями переваги у русі пішоходам на пішохідних доріжках та регульованих і нерегульованих перехрестях, а також виявленню та документуванню фактів порушення Правил дорожнього руху пішоходами, зокрема перехід проїзної частини у невстановленому місці.

У зв’язку  з проведенням даних заходів слід наголосити про необхідність  дотримання ПДР водіями та пішоходами, недопущення  порушень ПДР.

 

Сектор превенції Марківського ВП

ГУНП  в Луганській області

 

 

 



« повернутися до списку новин